Kategori Siguria dhe Privatësia

Shkrime dhe përmbledhje mbi sigurinë kibernetike dhe privatësinë, si edhe problematikat që shoqërojnë zhvillimin teknologjik.

Si të Mbroni Privatësinë Tuaj në Internet

Në epokën e sotme dixhitale, mbrojtja e privatësisë suaj në internet nuk ka qenë kurrë më kritike. Me shqetësimet në rritje për cënimin e të dhënave, gjurmimin dhe vjedhjen e informacionit personal, marrja e masave të nevojshme për të mbrojtur praninë tuaj në internet është thelbësore. Privatësia juaj në internet është e paçmueshme – trajtojeni atë me kujdesin dhe vëmendjen që meriton.

Mbrojtja Kundër Kërcënimeve të RANSOMWARE

Në përpjekjet e vazhdueshme për të mbrojtur hapësirën tonë digjitale, duhet të adresojmë me vëmendje kërcënimin në rritje të "ransomware" (programeve shantazhuese) — një lloj softueri keqdashës që bllokon qasjen në sistemin kompjuterik ose në të dhënat, duke kërkuar në këmbim pagesë për dekriptimin e informacionit të kriptuar. Të kuptuarit se çfarë është “ransomware”, si mund të infektohen sistemet dhe masat që duhet të marrim të gjithë së bashku, është jetike në parandalimin e këtyre problematikave.